Aleike (@aleike)

In het thema ‘Vrienden met planten’ zal ik elke keer één van mijn lieve vrienden interviewen over zijn of haar planten. Deze keer is Aleike van de gelijknamige pagina @aleike aan de beurt. Aleike heb ik leren kennen via Instagram en ik heb net als met Sharon, ook met Aleike al een leuk avontuur mogen beleven! 

Aleike (22)

Stel jezelf even kort voor?
Hoi! Ik ben Aleike, 22 jaar oud en ik woon in een studentenkamer (van 18 vierkante meter) in Rotterdam samen met al mijn planten. Ik werk als psychologisch assistente in de gehandicaptenzorg en in mijn vrije tijd wandel, kook en fotografeer ik graag en kijk ik graag series en films. Oh en planten verzamelen en tuincentra bezoeken doe ik graag, maar dat was denk ik al wel duidelijk.

Aantal kamerplanten?
Nou, ik heb ze net speciaal voor je geteld. Schrok wel een beetje, want het zijn er om precies te zijn 129. Nu scheelt het dat 80% miniplantjes zijn. Dat is ook de enige reden dat ik 129 planten kwijt kan op 18 vierkante meter.

Favoriete kamerplant?
Mijn all time favourite is denk ik toch de Ceropegia Woodii, ofwel het Chinees Lantaarnplantje. Inmiddels heb ik daar vier normale plantjes van, éeén bonte variant met voornamelijk wit, één bonte variant met voornamelijk paars en dan ook nog de Silver Glory variant!

Minst favoriete kamerplant?
Heb je even? Ik heb echt helemaal niks met de volgende planten: trandescantias, sansevierias, cactussen (oke op een schattige uitzondering op de regel na dan) en vetplanten. Ohja en laten we vooral de orchideeën niet vergeten. Die geef ik altijd aan oma. Mijn lieve oma is een soort orchideeën whisperer. Zij is zo goed blij en goed met die planten.

Grootste plantfail?
De erwtenplant. Ik denk dat ik die al wel 6 keer opnieuw heb gekocht. Wel mini’s uiteraard, maar ook die weet ik niet in leven te houden. Inmiddels heb ik één plantje gekortwiekt en de strengetjes die nog in goede staat waren probeer ik nu te stekken. Fingers crossed dat dat een succes wordt.

Plant die je graag wilt hebben?
Alle hoya’s die ik nog niet heb. Daar heb ik momenteel een soort obsessie voor. Een Alocasia Pink Dragon zou ik ook wel graag willen. Daar had ik ooit een plug plantje van, maar die heeft afgelopen winter niet overleefd jammer genoeg. Oh en een Calathea Whitestart vind ik echt prachtig, maar Kale Thea’s en ik zijn niet echt dikke vriendinnen. Die Thea’s zijn nogal gevoelig voor beestjes, en laat ik daar nou net een hekel aan hebben.

Nog een leuk plant-verhaal?
Toevallig kwam ik vorige week bij een van mijn favoriete plantenwinkels (lees: Rood&Bloem in Utrecht). Ik liep binnen en de eigenaresse zei ineens ‘Hee, jij bent toch Aleike? Van instagram en de potjes met gezichtjes? Ik volg je met veel plezier!’. Echt mega leuk dat ik dus gewoon herkend werd van instagram in een van mijn favoriete winkels.

Wil je nog iets kwijt?
Heel veel succes met je site lieve Jessie! Vind het enorm leuk dat ik jou (en een heleboel andere leuke mensen) heb leren kennen via instagram en de planten community! Hopelijk zien we elkaar snel weer in real life.

Super leuk weer om een van mijn plantenvriendjes te mogen bevragen! Dankjewel Aleike (en sorry voor de vertraging..)
Lijkt jou het nou ook leuk om een keer bevraagd te worden over je plantenvrienden? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *