Anthurium Clarinervium

Anthurium Clarinervium

Deze Anthurium Clarinervium was op het moment dat ik hem aanschafte, de enige Anthurium ooit die ik mooi had gevonden. Anthuriums deden mij voorheen altijd denken aan oubollige planten met lelieachtige bloemen erin. Iets wat mijn oma vroeger voor het raam naast haar orchideeën had kunnen hebben staan. Niks mis mee, alleen niet helemaal mijn ding. Deze Anthurium staat namelijk bekend om zijn mooie donkere hartvormig blad en lichte nerven. Een plant die ik dus moest, en zou hebben!

Deze Anthurium heb ik als plug plant gekocht. Een plug plant wordt samen met zijn broertjes en zusjes gekweekt in een tray met allemaal kleine vakjes. Elk plantje in zijn eigen vakje. Wanneer de plug plantjes groot genoeg zijn, kunnen ze overgepot worden in grotere potten. Weer wat geleerd!

Mijn Anthurium staat voor een raam op het zuid-westen, waar hij niet in de volle zon staat, maar wel voldoende licht krijgt gedurende de dag. Hij staat met een plastic binnenpot in een terracotta pot, eigenlijk omdat ik nog geen terracotta pot had die de juiste grootte had. Hij krijgt water wanneer de grond droog aanvoelt, dit is ongeveer eens in de twee weken en zal gedurende de zomer vaker zijn. 

In ons oude appartement stond deze een meter of twee verwijderd van een raam op het noorden en ook hier deed deze plant het erg goed. 

Zijn er meer Anthuriums die jij mooi vind? En welke heb jij allemaal in je bezit? Laat het me weten in een comment!

– Jessie van Waaromplantje

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *