Capi Influencers festival

In het thema ‘Plantgerelateerde posts’ zal ik het elke keer hebben over een leuk item of hebbedingetje wat hoort bij mijn plantenverslaving. Deze week vertel ik over mijn uitje naar het Capi Influencers Festival wat plaatsvond op zaterdag 6 april 2019.

Capi Influencers Festival 2019

Afgelopen zaterdag was het zover, hét Capi Influencers Festival! Het festival werd georganiseerd door Capi Europe; een echt Tilburgs bedrijf dat bijzondere designbloempotten maakt.

Maar hoe ben ik daar dan eigenlijk beland?
Ik kwam voor het eerst in aanmerking met Capi toen mijn Instagram Waaromplantje net een paar maanden bestond. Ik had -blijkbaar- een potje van het merk gedeeld en dit was een van de medewerkers van Capi Europe opgevallen. Zo gezegd zo gedaan, kwam ik voor het eerst in het gloednieuwe gebouw op de koffie bij Joy, zij is online marketeer bij Capi. Vanuit hier is mijn liefdesrelatie met Capi gegroeid en deel ik sindsdien maar al te graag alle leuke potten en potjes in verschillende designs. 

Het Capi Influencers Festival
Begin dit jaar werd ik door Joy gevraagd of ik deel wilde nemen aan dit festival en of ik nog andere leuke Instagrammers kende die ook wel mee wilden gaan. Door Waaromplantje heb ik een hele vriendenclub opgebouwd met verschillende Instagrammers met wie ik dagelijks contact heb, en natuurlijk moest ik hen vragen met mij mee te gaan. 

Uiteindelijk zijn we met een klein clubje richting Capi gegaan, in Tilburg. Zenuwachtig was ik wel, want wat zouden mijn Instagramvriendinnetjes vinden van Capi, en wat zou Capi vinden van mijn Instagramvriendinnetjes. En het allerbelangrijkst; wat gingen we allemaal precies doen? 

10:30 Met zijn drieën stappen Aleike (van @aleike), Sharon (van @planterfanten) en ik fris en fruitig uit de auto. We worden in de entree van het gebouw van Capi verwelkomd door Joy en haar leuke collega’s en krijgen hier een naamkaartje met een kleur erop. We hebben dezelfde kleur, yess!! Daarna krijgen we een rondleiding door het gebouw. Deze had ik al eerder gehad, maar het is heel interessant om te zien hoe een relatief kleine speler, zo’n mooie en grote ruimte kan vullen, naast miljoenenbedrijven als Tesla, Elho en Coolblue. Uiteindelijk komen we in de meest interessante en prachtige ruimte aan, namelijk de Capi Experience. (Alles wat we deze dag gaan doen vind plaats in deze ruimte dus zie foto’s!) Hier worden we meteen verwelkomd met de lekkerste en leukste cupcakes! Ook Esli (@plantastic_nl), Marieke (@nimmaplants) en Stefanie (@groeninhuis) zijn hierna bij ons aangesloten. 

 

10:45 Terwijl we genieten van onze heerlijke cupcakes krijgen we een super interessante en zeer grappige introductie in het gebouw van niemand minder dan de directeur Toine van de Ven. Hij verteld over de visie die hij heeft voor het bedrijf en over hoe zijn potten zo typisch en uniek zijn. Duurzaamheid staat binnen Capi centraal en dat is iets waar ik mezelf helemaal in kan vinden. Het bedrijf gebruikt bijvoorbeeld de restwarmte van zijn eigen productie om de rest van het gebouw te verwarmen! Erg tof vind ik dat.

11:15 Na de leuke presentatie is het tijd voor workshop nummer 1. Deze workshop wordt gegeven door Martine van Studio Suikerzoet. De opdracht is om een vintage bordje helemaal naar je eigen smaak te versieren met Handlettering en mooie tekeningen. Ik koos voor een geel (!) bordje en vond het, ondanks Martine haar super duidelijke uitleg, alsnog erg moeilijk om iets leuks te verzinnen voor op mijn bordje. Uiteindelijk ben ik erg tevreden met het resultaat en heb ik mij fijn vermaakt bij deze workshop!

12:00 Toen we klaar waren met het lachen en gieren was het tijd voor een iets serieuzere workshop bij Judith van het Groenlab. Juist naar deze workshop was ik erg benieuwd omdat ik bij elke een beetje beroemde Instagrammer super benieuwd ben naar hoe diegene is. Ook deze workshop was erg leuk. We mochten een Capi pot uitzoeken en daar gingen we onze stekjes in verzamelen. Ik moet eerlijk zeggen dat ik bij deze workshop niet veel nieuws geleerd heb, omdat ik mezelf natuurlijk in het dagelijkse leven elke dag bezig hou met plantjes. Maar ondanks alles hebben we mooie stekken gemaakt en was ook dit een erg gezellige workshop.

12:45 Workshops volgen is erg leuk en daarom ook erg inspannend! Toen het eindelijk tijd was voor de lunch hadden we ook wel echt enorme trek gekregen! Zo fijn dat ze rekening gehouden hadden met mijn vegetarische dieet, waardoor ik uit twee opties kon kiezen! Ik koos voor de groenteburger. Hiernaast kregen we nog een soort pokébowl salade, en ook deze was erg lekker.

13:30 Onze buikjes waren weer tevreden en het was jammer genoeg alweer tijd voor de laatste workshop. Deze workshop werd gegeven door Muk van by Muk. Zij leerde ons de (basis) kneepjes van fotografie en hoe je nou Lightroom handig kan gebruiken met je telefoon. 

14:45 Tijd voor een borrel! Met een wijntje in mijn hand was het tijd voor de groepsfoto, dit betekende het einde van deze fantastische dag. We werden op weg naar de auto nog even verrast met een goodiebay waar je U tegen zegt! We mochten zelfs kiezen wat we wilden meenemen! Super verwend dus. 

15:00 Na afloop van het Capi festival zijn Aleike, Sharon, Esli  en ik natuurlijk nog even gaan plantshoppen! Iedereen heeft nog meer plantjes weten te scoren, en ik heb het braaf gehouden bij de goodies die ik al had. Hierna zijn Aleike en ik met Sharon meegegaan naar Eindhoven en hebben we de dag helemaal goed afgesloten met nog meer lekker eten en lekkere drankjes. 

Kortom; we hebben een super gezellige dag gehad die al mijn verwachtingen overtroffen hebben. Bedankt Capi Europe en bedankt lieve Instagramvriendinnetjes! Wil je nou zien hoe deze dag eraan toeging? Ik heb op mijn Instagram pagina een Highlight Story aangemaakt speciaal voor deze dag!

1 reactie op “Capi Influencers festival”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *