Gabriëlla

In het thema ‘Vrienden met planten’ zal ik elke keer één van mijn lieve vrienden interviewen over zijn of haar planten. Deze keer is Gabriëlla van de pagina @gabimerox aan de beurt. Gabriëlla ken ik omdat ze mij een DM stuurde op Instagram, ze herkende mijn woonkamer namelijk.. En we bleken gewoon buren te zijn! Heel leuk, aangezien het een nieuwbouw complex is en we beide eigenlijk verder niemand in het gebouw kende. Nieuwe plantenbuddy voor mij dus. Let’s get to know her!

Gabriëlla (24)

Wie ben jij, stel jezelf even kort voor!
Ik ben Gabriëlla, 24 jaar en ik woon met mijn vriend en drie (!) katten samen in een
super leuk appartement in Tilburg. Ik vind creatief bezig zijn super leuk en daardoor
ontwikkelde ik al gauw mijn “obsessie” voor planten!
 
Hoeveel kamerplanten heb je? (ongeveer)
Ik zit nu ongeveer op de twintig planten, dus ik ben écht nog pas net begonnen. (Jessie merkt op: veel van deze planten kocht ze samen met mij, haha oeps..)
Wat is je minst favoriete kamerplant (en waarom?)
Ik denk dat ik de spiderplant (graslelie) wel echt de minst leuke kamerplant ooit vind. Ik vind ze echt heel erg lelijk haha.

Wat is je grootste plantfail of blooper?

Ik denk die ene keer toen ik mijn allereerste plant, mijn sanseveria, van de kast af wilde pakken.. Ik ben dus nogal klein en deze plant viel dus uit zijn pot (hij zat er gewoon niet zo goed in..) Dus zie je het al voor je: Kleine Gabriëlla stond letterlijk onder een douche van aarde. Drie dagen later was ik nog steeds bezig met de aarde uit mijn haren te plukken! 

Welke plant staat bovenaan je wishlist?
Oh ik heb echt een heeeele lijst met wishlist planten dus dat is wel even lastig kiezen.. Maar ik denk dat ik de Philodendron Pink Princess wel bovenaan heb staan. Planten met roze erin vind ik zóóoó leuk!

Heb je nog een leuk (plant)verhaal over jezelf? 
Ongeveer twee jaar geleden vermoordde ik nog cactussen en had ik eigenlijk niet zoveel met planten. Nu kan ik me eigenlijk geen leven zonder planten meer voorstellen en voel ik me op een zeker level wel een beetje obsessed.. Elke keer als ik een nieuw blad ontdek in mijn planten sta ik te springen als een blij klein kind haha. (En iedereen om mij heen geniet daar net zo goed van mee..)

 

 

Wil je nog iets leuks vertellen of kwijt?
Ik ben zó blij dat ik jou heb ontmoet per toeval, nu heb ik eindelijk iemand om mijn plantenobsessie mee te delen en vaak naar plantenwinkeltjes te gaan.

Waaah dankjewel lieve Gabriëlla, dat je jouw plantstory met mij wilde delen! Ik vind het superleuk om buurtjes te zijn en kan niet wachten om op nog meer plantavonturen te gaan samen. Wil jij onze plantavonturen (en Gabi haar katten) nou niet missen? Volg haar dan op Instagram!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *