Jessie de la Rambelje

In het thema ‘Vrienden met planten’ zal ik elke keer één van mijn lieve vrienden interviewen over zijn of haar planten. Om het ijs te breken én omdat ik deze website in het geheim gemaakt heb, en daarom niemand anders erover wilde vertellen, zal ik voor deze eerste keer, mijzelf interviewen. 

Jessie de la Rambelje

Stel jezelf even kort voor? 
Jessie de la Rambelje, woonachtig in Tilburg en 25 jaar oud. Naast planten erg grote fan van teckels en dino’s.

Aantal kamerplanten?
Het aantal kamerplanten wat in ons appartement staat verschilt nogal per seizoen. Stekjes heb ik meer in de lente, geef ik ook weer weg in de zomer.. En in de winter wil er nog wel eens iets dood gaan. Laten we het op +- 100 houden. 

Favoriete kamerplant?
Lastige vraag! Momenteel heb ik net een nieuwe plant gekocht, namelijk de Philodendron Hedaraceum Micans. Prachtig fluweel blad! Maar als ik mijn all time favoriete plant moet noemen dan is het denk ik de Monstera Deliciosa.

Minst favoriete kamerplant?
Orchideeën heb ik niet heel veel mee en verder houd ik succulenten niet echt in leven..

Grootste plantfail?
Verhuizen in de winter! Door het temperatuur verschil hebben veel planten het erg moeilijk gehad, of het zelfs niet overleefd. Zo zat mijn Monstera opeens vol met spint terwijl ik hier nog nooit last van had gehad..

Plant die je graag wilt hebben?
Vandaag viel toevallig mijn oog op een Epipremnum Pinnatum ‘Cebu Blue’! 

Nog een leuk plant-verhaal?
Dat moment dat je net al je planten verse potgrond hebt gegeven, die laatste plant nog terug bovenop de kast wil zetten.. En je hem per ongeluk bovenop wat andere planten laat vallen, naar beneden.. Doei verse potgrond, doei plant en hallo stofzuiger! Haha heel onhandig wel. 

– Jessie van Waaromplantje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *