Marieke (@pariekemennings

In het thema ‘Vrienden met planten’ zal ik elke keer één van mijn lieve vrienden interviewen over zijn of haar planten. Deze keer is Marieke van de pagina @pariekemennings aan de beurt. Marieke ken ik omdat onze vriendjes samen in een band hebben gespeeld. En wij moesten ons op repetitieavonden natuurlijk ook vermaken samen!

Marieke (24)

Stel jezelf even kort voor?
Halloooo, ik ben Marieke, 24 jaar en ik woon samen met mijn vriend Mees en onze baardagaam Wilma in een appartementje in Tilburg. Ik houd van dansen, feestjes, (speciaal)biertjes, lezen en natuurlijk ook van planten. 

Aantal kamerplanten?
Ik heb ze laatst geteld en toen waren het er 42! Valt in verhouding tot andere vrienden van me nog mee (waar mijn vriend blij mee is). 

Favoriete kamerplant?
Qua functionaliteit de Calathea, omdat deze plant het goed doet in ons huis. We hebben vrij weinig lichtinval dus deze plantjes zijn eigenlijk altijd blij bij ons. 
Qua uiterlijk de pepperomia soorten, lekker groen en stevige bladeren die vaak mooi shinen. Love it. 

Minst favoriete kamerplant?
De varen. Ik had ooit een varen. De varen was na 2 dagen dood. Volgens mij is deze plant niet voor mij weggelegd, want ik vergeet nog wel eens te sproeien. Maar het lag niet aan mij hoor!! 

 

Grootste plantfail?
Zie hierboven. 

Plant die je graag wilt hebben?
Een hele, hele grote, hoge bananenplant. Maar wel pas als we groter wonen, want we hebben een laag plafond. 🙁 

Nog een leuk plant-verhaal?
k heb weinig tot geen verstand van planten, gooi geen Latijnse namen want ik ken ze niet. Ik doe vaak maar wat, op gevoel werken dus. Maar op de een of andere manier, gaan mijn planten zelden dood! (even afkloppen) ik ben dus het levende bewijs dat iedereen planten kan onderhouden. 

Wil je nog iets kwijt?
2 jaar geleden haatte ik planten, totdat ik de jungle van Daan en Jessie zag. Ik begon de planten steeds meer te waarderen en in te zien dat groen in huis zóveel sfeer en rust geeft! Dus, thanks frenners!

Waaah zo leuk om mijn everyday life plant friend te mogen ondervragen! 
Lijkt jou het nou ook leuk om een keer bevraagd te worden over je plantenvrienden? Stuur me dan een berichtje via het contactformulier!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *