Pepperomia Hope

Peperomia Hope

De Pepperomia familie. Een zeer grote familie (meer dan duizend broeders en zusters!) waar ik eigenlijk altijd mot mee heb gehad. Want, teveel water daar houden ze niet van. 

Toen ik een cadeaukaart kreeg van de Sissyboy wist ik niet zo goed wat ik moest kopen. Ik vind de Sissyboy een leuke winkel, maar vaak net iets boven mijn budget. Gelukkig woon ik praktisch in de Sissyboy en kon ik er elke dag even spieken of ze iets leuks hadden, wat wel in mijn budget (lees: de cadeaukaart) pastte. Daar stond op een dag dus deze Pepperomia Hope. Ik was meteen verliefd op de gekke ronde bladeren en het contrast wat de plant heeft met de pot (die ik er bijkreeg.) 

Toen ik erachter kwam dat dit een Pepperomia was gingen bij mij meteen de alarmbellen rinkelen, want deze belanden bij mij (vaak) in de kliko, omdat ik ze per ongeluk veel te veel water geef. Gelukkig dankzij de leukste plantcommunity, kreeg ik er goede Hope (see what I did there) in dat ik deze niet zou verzuipen. 

En zie hem nu, genoeg nieuwe bladgroei! En dat op een grote slok water elke week! De dino waakt over onze Hope en zorgt dat vervelende beestjes op afstand blijven. Onze Hope staat redelijk ver weg van ons raam op het westen, maarrr doet het daar super. Deze Pepperomia heeft het naar zijn zin in huishouden Waaromplantje. Welke Pepperomia moet ik mij ook aan gaan wagen?

 

– Liefs Jessie van Waaromplantje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *