Philodendron Ring of Fire

Philodendron Ring of Fire

Sommige planten staan al tijden op je wishlist en opeens heb je de kans er een te kopen. Dan doe je dat meteen, toch? Deze Philodendron Ring of Fire was er zo een voor mij. Dat blad met die mooie spikkels en gelige kleuren (ookwel, variegation genoemd) en die vorm van de bladeren vond ik zo gek en leuk dat ik hem moest hebben.

Philodendron soorten komen voornamelijk voort in de regenwouden in Zuid-Amerika, waar ze lekker tegen de bomen opklimmen. Deze plant zal wanneer hij wat groter is, dan ook een mosstok van mij krijgen om aan te kunnen klimmen. 

De Ring of Fire is een zeer trage groeier, dat heb ik zelf ook al gemerkt bij mijn eigen exemplaar. Vergeleken met al mijn andere Philodendron, groeit deze tergend langzaam. 
Ik geef deze Ring of Fire liever te weinig water, omdat het gelige/witte gedeelte van de bladeren snel verbruinen wanneer hij teveel water krijgt. 
De Ring of Fire staat bij mij op een lichte plek, maar niet in het directe zonlicht. Dit vind geen enkele Philodendron fijn trouwens.

Wat vind jij van de Ring of Fire?

– Jessie van Waaromplantje

Tags:

2 reacties op “Philodendron Ring of Fire”

    1. Hij is echt mooi he! Vind het alleen zo jammer dat hij zo langzaam groeit, maar dat is eigenlijk wel fijn met (de inderdaad) onhandige vorm haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *